Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Τυρόπιτα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 300 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη (τριμμένο)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. περίπου Flora Soft με βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη φέτα, το ανθότυρο (τριμμένα με πιρούνι ή με τα χέρια μας), το κεφαλοτύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα της γέμισης. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα με το πόσο πικάντικα είναι τα τυριά μας. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο, αλείφουμε με πινέλο το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα ένα-ένα με Flora Soft με βούτυρο.  Φροντίζουμε τα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης αλειμμένα ένα-ένα με Flora Soft με βούτυρο). Διπλώνουμε τα κάτω φύλλα που περισσεύουν στην περίμετρο του ταψιού. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμη λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 55 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
http://www.flora.com.gr