Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μουσακας με Μανιταρια




Υλικά
500γρ. μανιτάρια  κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (ή παραπάνω, ώστε να έχετε δυο στρώσεις στο ταψάκι που θα φτιάξετε)
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 ντομάτες ώριμες
½ κιλό γάλα
4 αυγά
 
400 γραμ.φετα
1 κουπα κεφαλοτυρι
 
 
1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
πιπέρι
 
ελαιολαδο
 
 
 
Κατασκευη
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με λάδι ελαφρώς (εγώ απλά τις σκούπισα με χαρτί, τις λάδωσα και τις έψησα στο γκριλ για 10-15 λεπτά συνολικά κι από τις δυο πλευρές).
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την ντομάτα. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τα μανιτάρια. Έπειτα βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
 
 
Tips:
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο ταψάκι με τις μελιτζάνες.
 Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το φαγητό σε  πολυ
       δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά. αυτό το φαγητό θα είναι εξίσου ωραίο και με κοκκινιστό κιμά για όσους δεν προτιμούν τα μανιτάρια
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου