Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κέικ με καρύδα και γλάσο σοκολάτας



Υλικά για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα:
220 γρ βιτάμ
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά
160 ml γάλα φρέσκο
270 γρ φαρίνα
(ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κουταλάκια μπέικιν)
80 γρ καρύδα 

Για το γλάσο: 

60 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
50 γρ βιτάμ
2 κουταλιές γάλα
3-4 κουταλιές καρύδα για το πασπάλισμα
  Αφήνουμε όλα τα υλικά μας εκτός ψυγείου
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ~  για 1 ώρα τουλάχιστον.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο.
 
Κοσκινίζουμε την φαρίνα (ή το αλεύρι μαζί με το μπέικιν).
Χτυπάμε το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα
και ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου. 
Βυθίζουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και κατόπιν το βγάζουμε σε πιατέλα.
Για να φτιάξουμε το γλάσο λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα,
 προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα
και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. 
Ρίχνουμε το βιτάμ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε
να ενσωματωθούν και να πετύχουμε ένα λείο ομοιογενές μίγμα.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει, περιχύνουμε το κέικ
και πασπαλίζουμε με όση καρύδα θέλουμε.
 Απολαυστικό...
 ... και εθιστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου