Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Αυθεντικό Μεξικάνικο Γκουακαμόλε (Guacamole)

Υλικά
3 ώριμα αβοκάντο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 λάιμ (το χυμό) ή λεμόνι
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο.



Εκτέλεση
Το αβοκάντο για να το καταναλώσετε πρέπει να είναι ώριμο,με υφή μαλακή γιατί τότε έχει την καλύτερη γεύση.  Μην το φάτε άγουρο, όπως το έκανε μια φίλη μου (φιλάκια Έλσα) γιατί είναι πικρό και θα το μισήσετε. Και επειδή όταν το αγοράσετε είναι σκληρό, για να ωριμάσει βάλτε το μαζί με τα φρούτα σας ή αλλιώς τυλίξτε το με μια χαρτοπετσέτα και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος.
 Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και βγάλτε όλη τη σάρκα του με ένα κουτάλι. (κρατήστε το κουκούτσι) 
 Προσθέστε το χυμό λεμονιού (γιατί το αβοκάντο οξειδώνετε με τον αέρα) και με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο πολύ καλά (μην χρησιμοποιήστε μίξερ)
 Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως, τότε βυθίστε  στη μέση το κουκούτσι και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, (με αυτό το τρόπο δεν θα μαυρίσει) και κρατήστε το μέσα στο ψυγείο.
Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ντιπ με nachos αλλά και να το χρησιμοποιήστε σε τάκος με τορτίγιας.
http://dianitascooking.blogspot.gr/