Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Υλικά 
  •  2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με την πέτσα 
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 1 πορτοκάλι χυμός
  • 2 ποτηράκια του κρασιού λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4-5  σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια ρίγανη και θυμάρι
  • αλάτι , πιπέρι

Πως το κάνουμε 
  1. Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε το κρέας σε μαρινάδα που περιέχει : το χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι , 1 ποτηράκι λάδι , τη μουστάρδα και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι.
  2. Το πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί . Με ένα κοφτερό μαχαίρι του κάνουμε μικρές τρύπες σε 4-5 σημεία και εκεί μέσα σπρώχνουμε τις σκελίδες από το σκόρδο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με ένα μείγμα από : 1 ποτηράκι λάδι , χυμό από ένα λεμόνι και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το κρέας .
  4. Προσθέτουμε ένα ποτήρι του νερό στο ταψί . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς . Σε δύο με δυόμιση ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.http://www.lovefood.gr