Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μους μόκα

Υλικά για 12 ποτήρια 
  • 1 πακέτο μπισκότα  digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 500 τυρί κρέμα
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι καφέ στιγμιαίο
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε 
  1.  Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο . Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στον πάτο κάθε ποτηριού και το πατάμε ελαφρά .
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και τον καφέ .
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .
  4. Προσθέτουμε την σοκολάτα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά .
  5. Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα . Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας λευκής ή μαύρης και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες οι μους .  http://www.lovefood.gr/