Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τσιπς από αμπελοφάσουλα

Τα υλικά μας
  • 500 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα σε μήκος μικρό (γίνεται και με άλλα φασολάκια)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • Ρίγανη φρέσκια για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω τα αμπελοφάσουλα, ρίχνουμε το λάδι, την ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να παέι το λάδι και τα μυρωδικά σε όλα τα φασολάκια.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά στην μέση του χρόνου αναποδογυρίζουμε για να ροδίζουν και από τις 2 πλευρές. Τα ελέχγουμε συνέχεια για να μην μας αρπάξουν. Θέλουμε να έχουν πάρει λίγο χρώμα αλλά όχι να γίνουν όλα καφέ, δείτε την φωτό που ακολουθεί.
  3. Τα απολαυβάνουμε ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου και αν θέλουμε με κάποιο συνοδευτικό π.χ. κέτσαπ ή μαγιονέζα  http://www.lovefood.gr
    chips-fasolakia