Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα

Υλικά για 4-5 μπολ
  • 2οο γρ βερίκοκα κομμένα στα δύο
  • 1 ποτήρι νερού ροζέ γλυκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2οο μλ  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουταίες της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαριφαλάκια
Πως το κάνουμε
  1.  Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί μαζί με την ζάχαρη τα κανελογαρίφαλα και τα βερίκοκα για 8- 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  2. Αποσύρουμε τα βερίκοκα και τα κανελογαρίφαλα με μια τρυπητή κουτάλα ή με σουρωτήρι και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού για άλλα 5-6  λεπτά μέχρι να δέσει.
  3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για 5 λεπτά.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι .
  6. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε να λιώσει .
  7. Προσθέτουμε το σιρόπι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε .
  8. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια τα βερίκοκα και από πάνω την κρέμα . Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.  http://www.lovefood.gr