Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Σοκολάτα Panna Cotta

Συστατικά:
  • 1,5 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κονιοποιημένη ζελατίνη
  • 4,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • καλής ποιότητας σκόνη κακάο, 2 έως 4 κουταλιές της σούπας
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
σοκολάτα και λευκή σοκολάτα, για το γαρνίρισμα
Βάλτε το γάλα σε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω από το γάλα.Αφήστε το να σταθεί για περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσουν. Γυρίστε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε το γάλα ακριβώς μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε στη σκόνη κακάο, έως ότου μπορείτε να πάρετε το ποσό της σοκολάτας σας αρέσει. Χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς, μόλις λίγα λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς. (Ι χύστε το μίγμα σε ένα 6-κύπελλο Pyrex να κρυώσει.) Ανάδευση μίγματος συχνά κατά την ψύξη για να αποτρέψει το δέρμα από τη διαμόρφωση. Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας γάλακτος σε 6 ποτήρια μαρτίνι ή σε μια ντουζίνα μικρά φορμάκια.
Καλύψτε και καταψύξτε. Chill μέχρι το σύνολο. 
Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ξύρισμα μικρές μπούκλες σοκολάτας από κάθε μία από τις σοκολάτες πάνω στο panna cotta. http://italiandish.squarespace.com