Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ένα διαφορετικό cheesecake

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα με 64% κακάο
100 γρ. κουβερτούρα με 53% κακάο
4 κ.σ. Nutella
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια και αμύγδαλα ψιλοτριμμένα (ή χοντροσπασμένα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, τις δύο κουβερτούρες σε κομμάτια και το τυρί κρέμα.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει και το τυρί κρέμα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τούς ψιλοτριμμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί για να μπορούμε να το βγάλουμε σε πιατέλα ή σε μια φόρμα με σούστα.
Για να το ξεφορμάρουμε βρέχουμε με λίγο ζεστό νερό ένα μαχαίρι και "χαράζουμε" στο σχήμα της φόρμας, ανάμεσα στο γλυκό και τη φόρμα.
Εάν έχουμε ένα από τσέρκι είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί βάζουμε το τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) επάνω στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε κι έτσι το γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Ύστερα αφαιρούμε το τσέρκι και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να στολιστεί.
Σερβίρουμε με σαντιγύ και λίγη μαρμελάδα βύσσινο που του ταιριάζει απίστευτα και του δίνει μια εκπληκτική φρουτώδη γεύση. http://tantekiki.blogspot.gr/