Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Πέρκα στιφάδο


Υλικά
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
¾ κούπας ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας κόκκινο κρασί
400γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι
1 κιλό πέρκα φιλέτο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα, την κέτσαπ, τη δάφνη, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας λίγο νερό, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Ξεπλένουμε ελαφρά την πέρκα, την κόβουμε σε μερίδες και την αραδιάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Την περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα κρεμμυδάκια, σκεπάζουμε το ψάρι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180ο C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.  http://cookinlove1.blogspot.gr/