Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Μαροκινό κοτόπουλο/Μoroccan chicken

Υπέροχο, αρωματικό κοτοπουλάκι σας έχουμε σήμερα. Το βρήκα στο περιοδικό woman's world και απλώς προσάρμοσα κάποια υλικά στα δικά μας γούστα. Μου άρεσε πολύ γιατί γίνεται στο φούρνο, δεν τσιγαρίζεται καθόλου και τα αρωματικά του δεν είναι υπερβολικά πολλά, αν και γενικά έχω ένα θέμα με το κύμινο:))

χρειαζόμαστε
κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 2-2,5 κιλά
1 κουταλάκι λάδι 
1 1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι κανέλα
15 ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά
3/4 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες ή ξανθές
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220β. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα μπαχαρικά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το λάδι. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τις ελιές. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ.


Today we have a wonderfully fragrant chicken. I got the recipe from Woman's World magazine and simply adjusted some of the ingredients to our taste. I liked it a lot because it's oven baked, doesn't need any sauteing and the spices are not too overwhelming, although, in general, I'm not in fond of cumin :)))

we need
4 1/2-5 1/2  lbs chicken pieces
1 tsp olive oil
1 1/2 tsps ground cumin
1/2 tsp smoked paprika
1/2 tsp cayenne pepper
1/4 tsp cinnamon
15 pimento stuffed olives
3/4 cup raisins
3-4 green onions, finely chopped
1 cup orange juice

Preheat oven at 425F. Mix all spices in a bowl. Sprinkle chicken pieces with spice mix and layer in oil coated pan. Bake for about 45min. Combine orange juice with green onions, raisins and olives in a bowl, pour over chicken and continue baking for 20-30 more min. Serve with rice or mashed potatoes.