Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Φουρφουρίνια: ένα εύκολο και γρήγορο σνακ!

Υλικά:
1 φύλλο μπριζέ ή σφολιάτα (έτοιμα)
200 γρ. γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. μπέικον
1 αυγό

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε πάνω του το τυρί και το μπέικον ψιλοκομμένο. Τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά του και κόβουμε με μαχαίρι μικρές ροδέλες, στο πάχος του μεγάλου μας δάχτυλου. Γυρίζουμε τις ροδέλες ανάσκελα. Χτυπάμε το αυγό και, με πινελάκι, περνάμε λίγο αυγό πάνω από κάθε φουρφουρίνι. Ψήνουμε στο αέρα, στους 190 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.

Παρατηρήσεις:
1) Το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε έχει να κάνει με τα γούστα σας.
2) Τα έφτιαξα και με φέτα, ελιά, λιαστή ντομάτα και ρίγανη. Πεντανόστιμα!!!!
3) Τοποθετείστε στο ταψί λαδόκολλα.   http://marinaslifefamily.blogspot.gr/