Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Μακαρονοσαλάτα με ντομάτα, φέτα και ελιές



Μακαρονοσαλάτα με ντομάτα, φέτα και ελιέςΥλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
400 γραμμάρια μακαρόνια φουσίλι
1 μικρό ματσάκι σπανάκι
2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια φουσίλι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά και στραγγίζουμε.

Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε τα μακαρόνια φουσίλι σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, του κύβους φέτας, ελιές, 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και λίγα φύλλα από σπανάκι.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.

Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο,τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

 

http://www.sidagi.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά