Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με αγκινάρες και κρέμα

6 πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο (2)

Υλικά:
6 φιλέτα κοτόπουλο με την πέτσα (χωρίς κόκαλο), 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 6 αγκινάρες, 3 χοντροκομμένες πατάτες, χυμός από ένα λεμόνι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, ½ φλ. λευκό, ξηρό κρασί, 1 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός, 200ml κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα χοντρά τους φύλλα, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το χνούδι τους. Τις βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει η πέτσα τους. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, το κρασί, το δεντρολίβανο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το φαγητό για 50΄. Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει, το μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα. Το διατηρείτε ζεστό.
Έπειτα βάζετε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τον μισό άνηθο ή το μαϊντανό και τα καρότα. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις προσθέτετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοψήνετε 25’ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και κουνάτε να πάει παντού. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με τις αγκινάρες και τη σάλτσα του.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου