Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Muffin με καρότο και πορτοκάλι

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. αλεύρι σκούρο ολικής άλεσης «σιταρένιο»
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. καρότο τριμμένο και καλά στυμμένο
  • 120 γρ. Flora Soft με βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
  • 100 ml γάλα
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 60 ml  χυμό πορτοκαλιού
  • 2 αυγά χτυπημένα





Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για muffin σε 12 αλουμινένια φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με Flora Soft με βούτυρο.
Κοσκινίζουμε και τα δύο αλεύρια μαζί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. 
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης με τα αυγά λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ρευστό μίγμα καρότου – πορτοκαλιού και γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά. http://www.flora.com.gr