Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Υλικά για 4 άτομα

  •  4 μπάλες σερβιρίσματος  Carte D’Or Crème Caramel
  • 1 μεγάλο μήλο ή 2 μέτρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. σταφίδες
  • ¼  κ.γ. διάφορα καρυκεύματα
  • 15 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 35 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  •  Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα




Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μήλο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρυκεύματα και 1 κ.σ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε μόνο μια φορά μόλις αρχίσουν τα μήλα να μαλακώνουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C/170°C (αέρα). Λιώνουμε Το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Αλείφουμε Κάθε φύλλο κρούστας με το Flora Soft και το κόβουμε οριζόντια στη μέση. Θα χρειαστούμε 3 κομμάτια φύλλου για κάθε στρούντελ. Τοποθετούμε ένα οριζόντια, ένα κάθετα και ένα διαγώνια (το ένα πάνω στο άλλο). Μοιράζουμε τα ψημένα μήλα στα 4 στρούντελ. Διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά ώστε να καλύπτονται τα μήλα. Συνεχίζουμε διπλώνοντας το κάτω φύλλο κι έπειτα το πάνω δημιουργώντας φάκελλο. Τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος και αλείφουμε κάθε στρούντελ με το υπόλοιπο Flora Soft.Ψήνουμε τα στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βάζουμε Κάθε στρούντελ σε πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Συνοδεύουμε με 1 μπάλα Carte D’Or Crème Caramel και σερβίρουμε αμέσως.

http://www.flora.com.gr