Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σπιτικό κέικ βανίλιας


Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. σόδα ή baking powder
  • 1 δόση βανίλια



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder μαζί.
Αφρατεύουμε στο μίξερ το Flora με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ένα αυγό και, μετά από 3 λεπτά χτύπημα, το άλλο αυγό. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο και τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το baking powder.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα σε φούρνο στους 180 ºC για 45 λεπτά.

Tip: Εάν θέλουμε, μπορούμε να αρωματίσουμε το κέικ με ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι και 40 γρ. από οποιονδήποτε ξηρό καρπό θέλουμε.
http://www.flora.com.gr