Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κοτόπιτα

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1 ½ κιλού περίπου (βρασμένο)
  • 1 ½  – 2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 κίτρινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα μπεσαμέλ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό




Αλείφουμε το ταψί μας με 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε 1 ½ – 2 φλιτζ. τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε. Βάζουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνουμε το μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνειά της με το χτυπημένο κροκάδι.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

http://www.flora.com.gr/