Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σουφλέ λεμονιού


Υλικά

  • 300 ml γάλα
  • 40 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 5 κρόκοι αυγών
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • Ξύσμα 4 λεμονιών
Για τα φορμάκια
  • Λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα λεμονιού



Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε σε άλλο σκεύος το Flora και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το Flora από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τα 60 γρ. από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη ζύμη, που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μίγμα της κατσαρόλας πρώτα τους κρόκους, μετά τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και στο τέλος τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα καλά, αλλά με απαλές κινήσεις.
Αλείφουμε 8 ατομικά φορμάκια για σουφλέ με λίγο Flora και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, φροντίζοντας να φτάσει στα 2/3 περίπου, γιατί θα φουσκώσει.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C για 40 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.             
http://www.flora.com.gr