Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Γαλλική κρεμμυδόσουπα


Υλικά

  • 5 κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 1 κλωναράκι θυμαριού
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 Knorr σπιτικός ζωμός «σάλτσα ψητού»
  • 2 λίτρα νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • 1 μπαγκέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη


Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε, πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τα φυλλαράκια από το κλωναράκι θυμαριού.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε για αρκετή ώρα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τους δύο ζωμούς, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε βραστό νερό -ίσα-ίσα μέχρι να καλύψει τα κρεμμύδια- και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας στο γκριλ και τις φρυγανίζουμε.
Μόλις ξεροψηθούν, τις βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη γραβιέρα πάνω σε κάθε φετούλα μπαγκέτας και τις ψήνουμε ξανά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γεμίζουμε μπολάκια με σούπα, από πάνω τοποθετούμε μια φετούλα μπαγκέτας με λιωμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.
http://www.flora.com.gr