Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος (alfajores)


Υλικά

  • 200 γρ. πλάκα Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 50 γρ. μέλι
  • 1  βανίλια
  • 200 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 7 γρ. baking powder
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 3 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό
Για τη γέμιση
  • Μαρμελάδα γάλακτος
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα 3,5%
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 βανίλια και λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια μπαστουνάκι (τα σποράκια και τη φλούδα μαζί)




Χτυπάμε το Flora, το μέλι και την ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, το αυγό και στη συνέχεια τη βανίλια και το ρούμι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε κορν φλάουρ, αλάτι, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το Flora Soft με βούτυρο. Τα χτυπάμε να γίνουν ένα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.  Ανοίγουμε τη ζύμη σε 0,5 εκατοστά πάχος και κόβουμε με κουπ πατ για μπισκότα. Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και ενώνουμε με άλλο μπισκότο από επάνω.

Για τη γέμιση: Βάζουμε όλα τα υλικά  μαζί στο τηγάνι ή σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε. Προσοχή γιατί το γάλα φουσκώνει! Αφήνουμε να βράσει για 50 λεπτά και να γίνει μια κρέμα παχύρρευστη.

Σημείωση: Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.