Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ψητά μήλα γεμισμένα με μέλι και ταχίνι

Τα υλικά μας (ανά ένα μήλο)
  • 1 μήλο
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού ταχίνι
  • 1/4 κουταλιού κανέλα τριμμένη
  • Μία πρέζα γαρίφαλο τριμμένο







Προετοιμασία
Μήλα Αγιάς
Τα μήλα Αγιάς
  1. Πλένουμε καλά τα μήλα μας, θέλουμε να αφαιρέσουμε το κέντρο τους και αυτό θα το κάνουμε είτε με ένα καθαριστή μήλων ή πολύ προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη που υπάρχουν στο κέντρο του μήλου αλλά δεν περνάμε το μήλο από άκρη σε άκρη για να μπορούμε να το γεμίσουμε.Καθαρίζουμε τα μήλα μας
  2. Ανακατεύουμε το μέλι με το ταχίνι καλά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο στο μείγμα ανακατεύοντας.
  3. Βάζουμε τα μήλα σε ένα σκεύος φούρνου και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε μισή κούπα νερό στο σκεύος και το βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά περίπου. Τα μήλα θα πρέπει να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι εύκολα αλλά να μην λιώσουν.
  5. Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, ταχίνι και κανέλα ή με παγωτό βανίλια, του πάει πολύ και το γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.