Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας

Τα υλικά μας (για 6 μερίδες)
Για τον πουρέ
  • 1/2 κιλό  πατάτες
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/3  ποτήρι γάλα χλιαρό (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό)
  • Μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Τα υπόλοιπα
  • 500 γρ αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
  • Έξτρα μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Προετοιμασία
Δείτε πως να κάνετε τον πουρέ στην συνταγή μας για τον κλασσικό πουρέ πατάτας

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι) και τσιγαρίζουμε για γύρω στα 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα του αρακά στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πάνω από τον αρακά και από πάνω τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει.
  4. Από πάνω ρίχνουμε έξτρα τριμμένο μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και πιπέρι αν θέλουμε.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα, μην περιμένετε ο πουρές να πήξει σαν την μπεσαμέλ και έτσι τα κομμάτια θα πρέπει να τα βγάλετε με προσοχή για να μην διαλύσουν τελείως. Τρώγεται και ζεστό και κρύο.http://perierga.gr