Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τράιφλ με γιαούρτι

Τα υλικά μας (για 4 κούπες διαμέτρου 10 cm)
  • 3  νεκταρίνια ή άλλα φρούτα  ψημένα (ή 6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο)
  • 16 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 15 μπισκότα πτι μπερ
  • 8 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 8 κουταλάκια του γλυκού λικέρ ή κονιάκ


Προετοιμασία
  1. Φτιάχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι με την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα με το χέρι μας, δεν τα κάνουμε σκόνη θέλουμε και κομματάκια από πτι μπερ στο γλυκό μας.
  3. Ψιλοκόβουμε τα ψητά νεκταρίνια (να τα έχετε αφήσει να κρυώσουν), θα χρειαστείτε μισό νεκταρίνι για το εσωτερικό του γλυκού και 1/4 για να διακοσμήσετε την κορυφή.
  4. Αρχίζουμε το στήσιμο του γλυκού στην κούπα μας, κάνουμε μία στρώση από τριμμένο πτι μπέρ και ραντίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ, συνεχίζουμε με μία στρώση από το γιαούρτι, μία στρώση από τα ψιλοκομμένα φρούτα, μία στρώση πτι μπερ και ραντίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ, μία στρώση γιαούρτι. Από πάνω βάζουμε λίγα ψιλοκομμένα φρούτα και τριμμένα πτι μπερ για διακόσμηση.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (την επόμενη είναι καλύτερα).   http://www.lovefood.gr/