Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

πολίτικος χαλβας


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σιμιγδαλι χονδρο
200 γρ φρέσκο βουτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
50 γρ.κουκουνάρια
2 κουτ σούπας ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι μαζί
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
και τριμμένη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κουκουνάρια να ροδίσουν σε λίγο από το βούτυρο σε μία κατσαρόλα ,προσθέτουμε κ το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύουμαι συνέχεια για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε να μην μας αρπάξει,ούτε να γίνει πολύ σκούρος,συγχρόνως σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει να λιώσει η ζάχαρη με το νερό,μια βράση να πάρει,ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη στο σιμιγδάληκαι ανακατεύομαι μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι,χαμηλώνουμε την φωτιά κ ανακατεύομαι το χαλβά μέχρι να γίνει σαν μπάλα το σιμιγδάλιγύρω απο το κουτάλι μας[ξύλινη κουτάλα]τον κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα,κλείνουμε με το καπάκι ώσπου να τραβήξει τελείος ,μετά με ενα πιρούνι αρχίζουμε και τον δουλεύουμε να γίνει σπυρωτός κ αφράτος .Τον αδειάζουμε σε φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας πασπαλιστε με κανελα!!
ΧΑΛΒΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ.