1 φακελάκι μαγιά
2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
2 αυγά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Εκτέλεση:
Σε
μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα την μαγιά, το σπορέλαιο, τα αυγά, την
ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Την χωρίζουμε στα δυο και ανοίγουμε το ένα φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και από πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάλι ανοιγμένο με τον ίδιο τρόπο
Κόβουμε σε λωρίδες 4εκ και μετά ξανακόβουμε στη μέση.
Το στριφογυρνάμε σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Τα
τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί και
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
|
Ετικέτες
- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
- ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
- ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΑ
- ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ
- ΚΡΕΠΕΣ
- ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- ΟΜΕΛΕΤΑ
- ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- ΟΣΠΡΙΑ
- ΠΑΓΩΤΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- ΠΟΥΡΕΣ
- ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΖΕΣΤΑ/ΚΡΥΑ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΤΑΡΤΕΣ
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
- ΧΑΛΒΑΣ
Σάββατο 6 Απριλίου 2013
Ζυμαράκια με μερέντα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου