Υλικά
10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες
300 γρ. τυρί φέτα σκληρή
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τις μελιτζάνες όπως τις περιγράφω στις Μελιτζάνες Παπουτσάκια, και αφήστε τα να ξεπικρήσουν για 2 ώρες περίπου. Τηγανίστε τις μελιτζάνες σε αρκετό λάδι, από όλες τις πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι ανοίξτε καλά την μελιτζάνα να σχηματιστεί βαρκούλα, Κόψτε τη φέτα σε μακρόστενα κομμάτια και γεμίστε τις μελιτζάνες Τοποθετήστε μια ή δύο φέτες ντομάτας, πάνω στο τυρί, βάλτε δύο ροδέλες πράσινη πιπεριά. Τρίψτε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη, προσθέστε 1 κ.γ αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη και ανακατέψτε καλά Βάλτε την ντομάτα, ανάμεσα στης μελιτζάνες, σε όλο το ταψί, Και τελειώστε, με 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, ραντίζοντας όλες τις μελιτζάνες. Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, πρέπει να μείνουν με το λάδι τους και ελάχιστη σάλτσα.http://dianitascooking.blogspot.gr/
10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες
300 γρ. τυρί φέτα σκληρή
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τις μελιτζάνες όπως τις περιγράφω στις Μελιτζάνες Παπουτσάκια, και αφήστε τα να ξεπικρήσουν για 2 ώρες περίπου. Τηγανίστε τις μελιτζάνες σε αρκετό λάδι, από όλες τις πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι ανοίξτε καλά την μελιτζάνα να σχηματιστεί βαρκούλα, Κόψτε τη φέτα σε μακρόστενα κομμάτια και γεμίστε τις μελιτζάνες Τοποθετήστε μια ή δύο φέτες ντομάτας, πάνω στο τυρί, βάλτε δύο ροδέλες πράσινη πιπεριά. Τρίψτε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη, προσθέστε 1 κ.γ αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη και ανακατέψτε καλά Βάλτε την ντομάτα, ανάμεσα στης μελιτζάνες, σε όλο το ταψί, Και τελειώστε, με 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, ραντίζοντας όλες τις μελιτζάνες. Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, πρέπει να μείνουν με το λάδι τους και ελάχιστη σάλτσα.http://dianitascooking.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου